Rólunk - Pireneusi hegyikutya tenyésztő

Rólunk

33 éve foglalkozunk már

pireneusi hegyikutya tenyésztéssel

Családunk 33 éve foglalkozik pireneusi hegyikutya tenyésztéssel és a fajtának a népszerűsítésével. Gyermekeink mellé egy olyan kutyafajtát szerettünk volna, mely impozáns, elegáns, megbízható, legfőképpen a gyermekekkel türelmes. 1990-ben megvásároltuk első kutyánkat, Karcagpusztai Herminát Bukovszki József Aranykoszorús Mestertenyésztőtől vásároltuk. A döntésünk, hogy ezt a fajtát választottuk egy percig sem bántuk meg, sőt, azóta is szerelmesei vagyunk e fajtának.

Pásztorkutyák lévén önállóan védi és őrizi a birtokát és a területén lévő javakat. A pireneusi hegyikutya a gyermekekkel mindig nagyon gyengéden viselkedik, türelmes. Az őrzésre, védelemre nem kell tanítani, hiszen ezt a tulajdonságát ősidők óta a génjeiben hordozta. Ösztönszerűen különbséget tud tenni a közömbös és fenyegető helyzetek között. Külleme és tulajdonsága motivált minket arra, hogy megpróbálkozzunk a tenyésztéssel.

A tenyésztési engedélyek megszerzése után elkezdtük a sok személyi és anyagi ráfordítást, valamint az állattenyésztési ismereteket igénylő munkát.  Tenyésztési célunk az volt, hogy az utódok egészségesek, típusos megjelenésűek, fajtajegyeket jól mutató, stabil idegrendszerűek legyenek. Olyan jó törzsállományt sikerült kialakítanunk, amely az országban egyedülálló francia és belga, svéd vérvonalakra épül.

Sajáttenyésztésű Rodentáli kutyáink jelenleg 8 generációban versenyeznek saját és más tulajdonban egyaránt. Elszármazott kutyák továbbtenyésztésre is kiválóak, kutyáink génjeit gyakran külföldi tenyésztők is bevonják tenyésztésük során. Törzsállományunk egészségügyi szűrésekkel (diszplázia, DNA) tenyésztési engedélyekkel rendelkezik. 

Háromszoros Aranykoszorús Mestertenyésztői címünket, nem a mennyiségi, hanem a minőségi tenyésztésnek köszönhetjük. A cím eléréséhez 12 különböző alomból 36 (minimum CAC) országos címet elért egyed felmutatása szükséges. A versenyzés mellett, azonban sokkal fontosabb számunkra a tulajdonosi elégedettség, hogy segítségünkkel a leendő vásárlóink egy hű társra találjanak a pireneusi hegyikutyában.

Kutyáink a világ több – Európa, Közel-Kelet, Ázsia, USA,Dél-Amerika,Kanada,Indonézia,Dél-Afrika – országaiba is elutaztak új családjukhoz.

Kérem, tekintsék meg honlapunkat és további kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal akár e-mail ben, telefonon, avagy személyesen.  

worldwide shipping